Skip to main content

[Novel Review] Her Sunny Side, A Bittersweet Love Story.

It's my second time to read Japanese Novel. First was 'Kitchen' ( that i haven't finished till now) and second was "Her Sunny Side". At first i was attracted by the title "Her Sunny Side". It's so catchy. I also read that this novel will be filmed with casts of two of my favorite Japanese actor and actress : Matsumoto Jun and Ueno Juri. Those two reason finally made me buy this novel. So cheesy,right? :)) 



So then i read this novel with full expectation that it won't fail me. Guess what? Less in 10 pages i felt so damn bored.Hoaaamm!! Maybe because of the translation or maybe the Japanese writer often use slow pace, i don't know.  But then as i continued reading it, i think i know why this novel is a best seller. 
 The story is about two schoolmates who "happens" to meet again after 10 years separated. Okuda Kosuke meets Watarai Mao in their corporate meeting. Kosuke found out that Mao who used to be the stupid fool student in the school turns out to be a beautiful women who success in work. It's like blast to the past to Kosuke. He remembered how Mao used to be bully in school and what other people talk about "naked Mao" walking around the neighborhood in the middle of the night. The woman who sits in front of him is absolutely different. 

Soon they started to dating (again). Back when they were students Mao thoughts that Kosuke was "the one" and until now he still remains the same. Mao introduces Kosuke as her boyfriend to her parents. Even though Kosuke seems nice to them but her father doesn't give his bless to this couple. The rejection made Mao thinks of runaway marriage.  At first Kosuke hesitates but then finally agree. They got married soon without their parents blessing. 

After they registered their marriage, Kosuke calls Mao's parents to inform their marriage. Apparently Mao's parents doesn't like Kosuke. They just feels it's not right for Mao to get married. Still they can't say anything more but to bless them. Kosuke, the cat lover and Mao who often acts as she pleases finally feel relieved and happy to live their life as husband and wife.

However, it turns out that Mao keep a secret in the past which Kosuke never imagined before. This is the part where i thought "OMG.. the writer is so awesome". While reading it i have some thoughts like "She's probably has some deadly disease." "Kosuke probably is insane" and some more plot possibility. But it turns out... aaahh "AMAZING" i never thought about it yet it's actually on the paper. 

There is always a bitterness that accompanies a joy when we love someone. This novel is combines both in a sweet way. And for that reason, i love this novel and recommend it to you. 

XoXo


Comments

  1. Wait, Ueno Juri is that Nodame girl right?

    The plot kinda cheesy just like an ordinary corny hollywod movie...

    So what kind a secret does Mao hide..is it a twist ending? Happy ending I hope..hihihi..

    ReplyDelete
  2. Yes.. That's her! :D You'll never guess the ending will be like.. aahh, just read it! :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Silahkan share postingan ini jika suka, tapi.. jangan dicopas ya. Semua komentar dimoderisasi terlebih dahulu. Komen dengan link hidup, mohon maaf tidak saya approve. A happy reader is one of my excitement of being blogger. Terima kasih sudah berkunjung.

Popular posts from this blog

5 Aplikasi Mengetahui Judul Lagu Tanpa Mengetahui Liriknya

Jadi ceritanya, saya ini sering kangen sama Daehan, Minguk, Manse. Meski mereka sudah 'graduate' dari The Return Of Superman, saya masih penasaran dibuat penasaran dengan sebuah lagu yang dijadikan backsound di episode 116. Gak cuma saya, ternyata banyak juga loh penggemarnya Daehan, Minguk, Manse yang pengen tahu apa sih judul lagu itu. Saya sampai dikejar-kejar pertanyaan oleh salah seorang fansnya triplets di Instagram.

Biasanya kalau saya gak tahu judul sebuah lagu, saya berusaha menangkap beberapa kalimat dari lyrics lagu tersebut. Abis itu baru deh nanya Om Google. And it works all the time, except for this one : Lagu Backsound di episode perpisahan Daehan, Minguk, Manse. Mesin pencari seperti Google atau Bing tidak akan banyak membantu kecuali kita tahu beberapa kata dari lirik lagu atau clue tentang nama artis atau band. Dan saya gak bisa menangkap sama sekali liriknya juga gak tahu pasti siapa yang nyanyi. Gimana caranya ya?




5 Aplikasi Mengetahui Judul Lagu Tanpa Men…

Begini Cara Lulus Ujian Sertifikasi Pengadaan Barang dan Jasa Pemerintah

Setelah sebulan mutasi di Mamuju, di akhir bulan April saya ditugaskan ke Jakarta demi menempuh diklat Pengadaan Barang dan Jasa yang diselenggarakan oleh LKPP sekaligus ngambil ujian sertifikasinya. Excited? Yes! Entah kenapa saya suka sekali dengan belajar entah itu namanya kuliah, diklat atau sekedar workshop. 'Jeleknya' lagi, saya suka banget ujian. It's like challenging myself of how good I am to comprehend the study.  Weird, isn't it? 
Baca juga : Hello, Mamuju! 
So, ketika akhirnya saya didaftarkan untuk mengikuti diklat sekaligus ujian sertifikasi ini, I was super excited. Yes, I was a little bit worry whether I can pass the exam, secara sudah sangat sangat bukan rahasia lagi kalau ujian sertifikasi Pengadaan Barang dan Jasa Pemerintah itu susaaaahhh banget lulusnya. There's just a little chance that first time taker like me can pass the exam. It's possible though, but it's rarely happen. Terkadang harus ikut ujian dua tiga kali (bahkan denger-denger …

Review L'oreal Revitalift Micronized Centella Essence Water

Menginjak usia 40 tahun, aku mulai lebih intens memperhatikan perawatan kulit wajah. Usia di mana kebanyakan orang mulai memiliki satu dua garis kerutan, entah itu di dahi, ujung mata atau sekitar bibir. Kulit wajah sudah tidak sekencang dan sefresh saat masih berumur belasan dan dua puluhan, membuat banyak perempuan termasuk aku  ingin tetap menjaga kelenturan kulit wajah. Keriput memang tidak bisa dihindari, tapi paling tidak bisa dimimalisir bukan? Review L'oreal Revitalift Micronized Centella Essence WaterKebetulan banget aku menemukan paketan ‘Youthful Kit’. Isinya L'oreal Revitalift Micronized Centella Essence Water dan Dex Revitalift White Day Cream. Wah, pucuk dicinta ulam tiba. Pas banget, kebetulan aku sudah sering menggunakan produk-produk L’oreal dan gak pernah ada masalah.


Paket tiba dua hari kemudian dan langsung aku unpacked (check di Youtube Channel Vita Masli, ya. ). Gak sabar banget pengen menggunakan L'oreal Revitalift Micronized Centella Essence Water se…